torstai 17. syyskuuta 2015

Syksyn parhaimpia omppu herkkuja ♥

Alkuviikko meni kolmen sukupolven, isäni ja poikani kera, voimin.
Tutkiskellen isäni elämän varrellaan kerrytettyjä aarteita.
Onneksi aurinko ilostutti niitä päiviä ♥
Sitten syksy sadesäineen iskikin vasten kasvoja hetkessä.
Kesälomaa siis viettelen...
ihana oli pistää paksummat villasukat jalkaan 
ja pönttöuuniin tuli ensimmäistä kertaa palamaan.
Puusta pudonneita omppuja kävin keräilemässä.
ihan vaan oli mielessä miehelle "lääkkeeksi"
tehdä meidän perheen omppuherkkua ;)

Omenat paloiteltuna uunivuokaan,
tällä kertaa lisäsin sekaan myös päärynää


Pannulla paahdoin öljyssä kaurahiutaleita, intiaanisokerilla ja kanelilla maustettuna.
Seos omppulohkojen päälle ja 200 astetta 45 minuuttia uunissa.


Tarjoiluun lisäksi jäätelöä, vaniljakastike tai jukurttikin käy.


NAM ♥
Selkeesti maistu sairaslomalaiselle, niinkuin tällekin lomalaiselle 



Hetki istuskellen Unelmassa tunnelmoiden kynttilöillä,
muistellen kesän kohokohtia.
Esimerkiksi kahden pienen neidin kanssa vietettyjä karhun synttäreitä :) .



Toivottavasti neidit tulevat ensi kesänäkin juhlimaan.
Talven alta joutaa juhlakupit nyt kaapin perukoille


Tunnelmallisia syksynhetkiä 
toivottelen 
Riitta ♥





8 kommenttia:

  1. Hei Riitta! Löysin tän sun ihanan blogisi ihan äskettäin ja liityin saman tien lukijaksi. Ihania juttuja sulla täällä, täytyy illalla vielä palata lueskelemaan vanhempia postauksiasi.
    Omenakaurapaistos on niin herkkua, vielä kun sen saa valmistaa oman puutarhan ompuista, niin maku vaan paranee!

    Jos sua kiinnostaa mökkeily ja veneily, niin tervetuloa vastavierailulle blogiini, jossa seikkaillaan mm. mökkimaisemissa Turun saaristossa. Ja on mulla siellä joskus muotijuttujakin, kun sille päälle satun :-)

    Auringonsäteitä viikkonloppuusi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun olet löytänyt blogiini ja kiitos kauniista sanoista <3 Lähdenkin kurkkimaan blogiasi :)

      Poista
  2. Namilta kuulostaa. Meillä ei vaan ensimmäistäkään omenaa päässyt käyttämään tänä vuonna, pelkkiä madonsyömiä liian aikaisin pudonneita. Mutta päärynöitä tuli roppakaupalla, vaikka istutin puun vasta viime kesänä. Ehkä kokeilen tuota pelkistä päärynöistä ja lorautan sekaan vähän lemoncelloa...

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä kuulostaa päärynä versio lemoncellollakin :) Kerro sitten miten herkkua tuli <3

      Poista
  3. Varmasti hyvää.

    Yksi omista lemppareistani on omena-ansa/omenapiirakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle ihan vieras tuo omena ansa ;) mut kyllä ompusta on noneksi herkuksi NAM <3

      Poista
  4. Voi mikä omppuherkku, taatusti toimii. Mukavaa alkavaa viikkoa

    VastaaPoista

Mukava kun vierailit,viestejäsi on aina mukava lueksia ♥