sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Pelargonien talvetus vinkkejä otetaan vastaan !!!

Nyt kun kesä on taakse jäänyttä aikaa,
ja olen saanut iloita pelargonieni kukoistamisesta
koko kesän. Nyt olen huolissani niiden tulevaisuudesta ;)Onnistuin viime talven yli ne selviytymään hengissä
ja uudet pistokkaatkin lähtivät hyvään kasvuun.
Kasailin ne tänään Unelmaan ja huomasin että niitähän riittää :)


Nythän ne on niin isoja että mihin ihmeeseen mä ne talveksi laitan ???


Yhestäkään en haluis luopua.
Voiko niitä leikellä näin syksyllä pienemmäksi ?
Mitkä ovat parhaat talvettamis vinkkinne ?


Viikon mittainen kesälomani päättyi tänään,
viikkoon mahtui kovasti iloa, ihania ihmisiä ja aurinkoakin.

Riitta ♥


7 kommenttia:

 1. Riitta, tästä on yhtä monta mieltä kuin on naista.

  Minä teen silleen, että kannan ruukut ulkoa sisälle lokakuulla ennen pakkasia. Nythän en kukkivat ulkona tosi upeina. No, niitä on sitten kaikkialla, sillä haluan antaan niiden kukkia silsällä kyllikseen ja vasta joskus marras-joulukuun vaihteessa ruukut kannetaan kellariin. Sen jälkeen annan niille valoa säästömapulla muutaman tunnin päivässä ja kastelen varovasti ehkä noin kerran kuussa. kun okisia kuiivuu, otan ne pois sormilla, ei mitään leikkauksia ennen helmikuutas, jolloin nostan ne aina ulos isäni syntymäpäivnä eli helmikuun viidentenä. Sitten alkaakin se toinen juttu eli miten ne viedään kesään;)

  VastaaPoista
 2. PS. Siis en valottaisi jos kellarissamme olisi ikkuna. Kellarimme lämpötia on noin +6 astetta.

  Sulla on noita tosi paljon, joten jos sinulla on viileählö ulkoveranda, voit säilyttää niitä verandan ikkunalaudoilla suoriksi, niin teki mammani.

  Se kevätjuttu on niin pitkä, että en nyt sitä enää tähän, mutta siis leikkaan ne vasta silloin, en ikinä syksyllä. Osa on jo kuin puita eli vähän liiankin suuria, mutta yksi kukka voi kantaa 30 kukintoa, joka on minulla ennätys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos Leena neuvosta <3 Mä vähän arvelinki et leikkausta ei viel kannata tehä. Onhan noita ohjeita kirjoissa ja lehissä, mut juurikin on kiva kuulla teidän muiden hyväksi koettuja neuvoja :)

   Poista
 3. Upeat on sun pelakuut.ja niin monta..mulla vähän sama ongelma edessä, että missä yrittäisin talvettaa pelargoniani. Luin myös Leenan vastauksen, ja hyvät vinkit antoi. viime talvena mulla kaikki kuoli, taisin kastella ihan liikaa..no, yritys hyvä ja nyt vaan uudestaan kokeilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saadaan pelargonimme hengissä selviämään ;) Mulla on ollut vaihtelevaaa menestystä siinä aiemmin. Olisi iso säästl kun ei tartteis joka kesä ostaa uusia <3

   Poista
 4. Blogin uusi ilme näyttää ihanalta, pelakat samoin. Mulla menee kukat aina syksyisin roskiin, mikä on sääli, mutta kun ei ole sitä viileää tilaa, vaan hieman liian viileää :) Kiva kuulla, että oli mukava lomaviikko sielläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suska <3 Oliskin kiva nähdä ja kuulla sun lomakuulumiset ;)

   Poista

Mukava kun vierailit,viestejäsi on aina mukava lueksia ♥