sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Syksy toi uuden värin kotiin

Luulisi että ihanan kesän jälkeen akut olisi ladattu, mutta kaiken pienen puuhailun ja töissä käynnin lisäksi aika menee nukkuen, ilman piristävää vaikutusta.
Eilen vietettiin elämäni ensimmäisiä rapujuhlia, miehen pyytämillä ravuilla...
harmi että kamera ei ollu saatavilla !

Se alkoi jo keväällä hiipimään pikkuhiljaa...
himo lilaan siis...
Sovittelin uusia verhoja ikkunaan ensin valkosten kaveriksi,
tykkään noista KOVASTI, mut valkoset saa varmaan viereltä lähteä

Virkkaus harjotukset on tuottanu pientä tulosta ( vaikka lääkäri ei harrastusta suosittelekaan )
lilaa pukkaa tyynynpäällisinkiin ;)


Pasuunakukassa oli kymmeniä nuppuja ja pelkäsin että kesä loppuu ennen kun kukat ilahduttavat avautumisellaan, mutta kukan oleilu Unelmassa auttoi ja valtavat kauniit kukkaset ovat ihastuttavia !!!!
Tietääkö kukaan saako tämän säilymään elossa jotenkin talven yli ???
 
Iloista syyskuun viikkoa teille ♥

8 kommenttia:

 1. Liila ja violetti onkin värejä joita meillä ei ole koskaan vielä ollut. Kauniita värejä kyllä mutta en vain ole osannut meille sitä laittaa :)

  VastaaPoista
 2. Meillä syysväriksi taitaa pamahtaa musta,siihen malliin täällä on pensseli viikon päivät heilunut;)Liilasta kyllä tykkään,tytön huoneessahan sitä meillä on,yks neidin lemppareista...Kauniit on sun verhosi ja voi miten ihana tuo kukkakin,tyynykuva ei mulla näy ollenkaan,pelkkä laatikko siinä kohdalla:O

  Iloista alkavaa viikkoa sinnekin♥

  VastaaPoista
 3. Hannele:Mulla joskus nuorena tyttönä oli kaikki likaa vaatteista lähtien ja luulin etten enää koskaan voi siihen mieltyä, nyt näin siinä sir kävi ;-)
  Kirsi:Outoa et kuva ei näy, itellä se kyl näkyy ! Bloggeri vissii sensuroi suoraamun virkkuutaidot :D

  VastaaPoista
 4. No nyt näkyy mullakin:)Ou ihanauus mitkä värit!

  VastaaPoista
 5. No nyt näkyy mullakin:)Ou ihanauus mitkä värit!

  VastaaPoista
 6. ♥ ihania syksyn sävyjä! Upea pasuunakukka!!

  VastaaPoista
 7. Upea väri tuo lila syksyksi!

  Mä olen aika laiskasti lähtenyt päivittelemään kodin sävyjä syksyksi. Haluaisin aika pitkälti mennä teksiiteillä, joita löytyy jo kaapeista. Saa nähdä kuinka ostolakko pitää ;)

  VastaaPoista
 8. Pasuunakukan voi talvettaa - onnistui jopa minulla viime talvena. Tosin se oli autotallissa Miehen hoidossa, siinä ehkä syy. :o)
  Pasuunakukan talvetusohje:
  Syksyllä ruukut viedään sisälle tai paakut kaivetaan ylös ja talvetetaan sisällä kuten ruukkukasvit. Ihanteellinen paikka on valoisa ja viileä (+5-10 °C). Liian lämmin talvetuspaikka voi haitata seuraavan vuoden kukintaa, koska kasvi ei saa silloin riittävää talvilepoa. Talvella kasvia ei lannoiteta lainkaan, ainoastaan kastellaan tarvittaessa hieman. Multa saa olla melko kuivaa. Syksyllä kasvin versoista voi leikata kolmasosan pois, jotta talvisäilytys olisi helpompaa. Aikaisin keväällä oksista leikataan vielä lisää 1/3, jotta versominen lisääntyy. Samalla kasvia voi muotoilla halutun malliseksi. Pasuunakukka menettää talvella lehtensä, mutta versoo keväällä nopeasti rohkean leikkauksen jälkeen. Kevyt kastelulannoitus voidaan aloittaa, kun lehtiä on tullut enemmän. (Lähde: Viherpeukalot)

  VastaaPoista

Mukava kun vierailit,viestejäsi on aina mukava lueksia ♥