keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Iittalan punainen tirri


Siitä se sai alkunsa...
En koskaan ollut pitänyt Toikan lintuja kauniina esineitä, enkä niitä itselleni halunnut.
Kun sain tämän punaisen tirrin mieheltäni joulun alla 2004 "rakastuin" siihen ja punaiseen lasiin, en niihin joista pinta lähtee irtoilemaan vaan ihan kunnon punaiseen lasiin.
2004 vietimme ensimmäistä joulua Kotipurossa, tässä rakkaaksi tulleessa kodissamme.



Muutama vuosi sitten aloin keräämään noita Iittalan punaisia kartio laseja, yksi vielä ja sitten on täysi tusina. Käytössä ne ovat yleensä vain jouluaikaan.
minä olen muutenkin hulluna astioihin ja tykkään että niitä täytyy olla erilaisiin tilanteisiin sopivia. Romantikko-ruusukuppi ihmisenä,yllätys,yllätys! Keräilen myös Arabian Paratiisi sarjaa koska se tuo mieleen lapsuuden juhlahetket.






Sain juuri äskettäin mieheltäni pienen punaisen mariskoolin, ennestään oli yksi iso ja yksi pieni. Lahden Renkomäen Iittalan Outletissa oli syyskuun lopussa kaikki tuotteet miinus 70% ja mieheni sattui ohikulkumatkalla paikalle ja muisti mieltymykseni :) Ihana yllätys!Itse n ole raatsinut noita ostella.
Harmi ettei noita ollut enempää jäljellä!!!


´
Tälläisiä astia höpinöitä tällä kertaa!
Olisi mukava tietää millaisia astia ihmisiä te muut olette???

Sydämellistä viikon jatkoa <3

15 kommenttia:

  1. Hei taas!

    Ihania astioita, minulla on vain punainen iso Mariskooli ja kaksi Iittalan lasituikkua. Ihanaa, kun tulee joulu ja niillekin on enemmän käyttöä:)

    VastaaPoista
  2. Kauniita ovat :)
    Minullain oli n. 10v. sitten mieltymys siniseen lasiin ja sitä oli joka lähtöön...sitten tuli n. 5 vuotta sitten punaisen lasin kausi. Nyt olen täysin värittömässä, eli kirkkaassa, sekä sisustuksessa ruskeaa ja valkeaa :)
    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  3. Oon sanonu mun miehelle, että voi alkaa osteleen mulle Toikan lintuja sitten kun ollaan viiskymppisiä (ajatuksena vissiin oli, että sillon ollaan vakavarasia ja voi ostella lasitipuja miten lystää :D :D). Tykkään siis niistä jo nyt, muttei oo yhtäkään.

    Tykkään ajatuksesta, että Jouluna ois omanlaisensa astiat jne.Punasia laseja oon ittekkin miettiny monta vuotta jo hommata jouluks, mutten oo saanu aikaseks. Hyvännäkösiä noi mariskoolit, kauniin kattauksen kyllä saa noista kaikista punasista.

    Itte en kerää mitään astiasarjaa (muumimukeja en laske), en oo vielä keksiny mitään niin hienoo, mistä olisin valmis maksaan sen mitä ne maksaa. Tai no Villeroy Bochilla ois muutama kiva, mutten voi tällä hetkellä ajatella, että kattaisin 40€:n (kpl) lautaset lasten kanssa, en edes juhliin. Ja oon kova itteki tiputteleen astioita eli ehkä se jää vaan haaveeks :D Meen halppisastiasarjoilla noin 5 vuoden syklejä ja kirpparilta löysin justiinsa meille joulupöytään lautaset :)

    Kiitos samoin! :)

    VastaaPoista
  4. Punaiset astiat siis lasi on kaunista, aivan ihanat kuvat, ja hopea sopii upeasti punaiseen lasiin ♥
    Linnut on ihan kivoja, varsinkin punaisena en muuten ole koskaan nähnyt kuin sinisiä, ehken!
    Minullakin kolme pullukkaa sinistä lintua!

    Tuikut on myös kauniit sydämet ihanat ♥

    Jouluun ei ole kovasti aikaa, kylläpä punaisesta lasista saa upean joulupöydän, ihanaa!

    VastaaPoista
  5. Kauniit nuo punaiset lasit! Mä olen joskus kerännyt sinisiä, mutta aika vähäksi se jäi.Mulla on Articaa ja tykkään valkoisesta. Kahvitteluun on Pentikin Halla-kalustoa ja sitä on täydennetty koko ajan. Kerään myös erästä vanhaa Arabian sarjaa, jota vanhempani saivat häälahjaksi 1960-luvun alussa. Sitä ei vaan tahdo löytyä enää mistään.
    Tuon vaaleanpunaisen muumi-mukin ostin miehelleni kun hän tuli kotiin sydänleikkauksesta, muuta muumia meillä ei ole.
    Selasin sivujasi ja ihania lapasia olet tehnyt! Ei taatusti tule koko ajan vastaan samanlaisia. Eteisen verhot oli myös kivat, sain ideoita itellenikin. Mulla on kans isot kangasvarastot, joista popimin erilaisia kuoseja ja yhdistelen niitä keskenään.
    Olen tehnyt valelaskosverhoja, tilkkuverhoja ja erilaisia kappoja.
    Olohuoneen pellavavarhot on myös paloista, leikkasin kankaat pitkittäin poikki ja ompelin kahdesta erilaisesta tarpeeksi leveät verhot.Yhdistelin yksiväristä ja lehtikuviota, ihan kivat tuli.
    Teen usein siskoillenikin verhoja ja toinen just rakentaa, joten verhomalleja saa taas miettiä. Piristävää syksyä toivottelee Eeviregina.

    VastaaPoista
  6. Muistanko oikein,että juuri nuo punaiset mariskoolit on kaikkein kalleimpia.. :) Kauniita ovat kyllä,samoin lintu! <3

    Ihanat nuo sydän lyhdytkin!Mistä olet ostanut ne?:)

    VastaaPoista
  7. nuo lyhdyt ostin viime talvena Hongkongista ja ne oli älyttömän edullisia, oli myös tähtikuviolla! pitäis käydä kurkkii josko niitä sais lisää :)
    Kiitos mukavista kommenteista

    VastaaPoista
  8. Ihania punaisia astioita!
    Minulla ei varsinaisesti ole mitään merkkiastiasarjaa. Joskus ostin 12 hengen astiaston HobbyHallista juhlakäyttöön, olivat halvat ja ovat ihan kauniit valkoiset joissa on mustat ja kultaiset yksittäiset viirut koristeina. Haaveissa on kyllä alkaa keräämään jotain Arabiaa tai V&B:tä, sitten joskus ;)
    Iittalan isoja mariskooleja minulla on kolme, kirkas, hiekan värinen ja punainen, joka on se minunkin aarre. Sain punaisen mieheltäni joululahjaksi.
    Ihanaiset nuo kynttilälyhdyt :)
    Kaunista viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  9. Kauniita punaisia kuppeja ja lintu. Meilläkin on punaisia kartionmallisia laseja, mutta ne ovat pienempiä. Meillä on vaaleansinisiä kartiolaseja käytössä arkiastioissa.
    Kerään vanhaa Arabiaa, kaapissa on kyllä Articaa koko sarja ja valkoista Teemaa.
    Paratiisi on kaunista, varsinkin se värillinen:)

    VastaaPoista
  10. Punainen lasi on taas niin ajankohtainen.Kaunis se onkin.

    Itselläni on valkoista Teemaa arkiastioina,lähinnä lautasina ja kulhoina.Olen sitä vuosien varrella ostanut enemmänkin tarjouksista.Tykkään siitä kun se on niin yksinkertainen ja se sopii valkoisena monen värin kanssa.
    Laseina meillä on Iittalan kirkasta Vernaa.Siniset kartiolasit annoin tytölle kun hän muutti omaan asuntoon.

    Lasten ylioppilasjuhliin sain lainaksi isot Arctica lautaset,niitä ostin silloin myös itse lisää,taitaa olla omana nyt 24 kappaletta.Olen luvannut antaa tytölle puolet ja pojalle puolet.Nyt jo voisikin niitä antaa,kun juhlat on juhlittu.

    Minulla on vanhemmipieni vanhoja Arabian astioita myös,niitä en raaski käyttää,enkä pestä astipesukoneessa.Vitriinissä ovat koristeena.

    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  11. Beautiful red glass and I love the little heart candle holders and your little red bird.

    Happy weekend
    Hugs
    Carolyn

    VastaaPoista
  12. Mulla on yksi punainen lintu kaapin perillä. Sain sen joskus lähtiäislahjaksi työkavereilta. Se on kaunis mutta ei vaan sovi tämän hetken sisustukseen. Punainen iittalan kivituikkukin löytyy mutta käytän sitä vain jouluna. Ja sit on punaisia vanhoja jälkiruokaastioita (miehen mummon perintöä)

    Söpöt nuo valkoiset lyhdyt!

    Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
  13. Punainen on mulle rakas väri, en pysty kuvittelemaan elämää ilman punaista väriä. Saan siitä valtavasti energiaa. Sitä löytyy meillä sisustuksesta, mutta myös vaatekaapeista etenkin minun ja 4-vuotiaani. Haaveilen, että sitten kun lakkaan köyhtymästä, hankin punaisia astioita joulua ajatellen. Tykästyin kovasti punaiseen Teemaan, mitä ainakin viime ja edellisenä jouluna myytiin.

    VastaaPoista
  14. Ovatpa kauniita. Eksyin blogiisi ja mitä ihanuuksia löytyikään. Rupeanpa katselemaan tarkemmin.

    VastaaPoista
  15. Voi taivas mitä sulla on! Rakastan punaista lasia, juuri tuota oikeaa, joka ei kärsi pakkasesta tiskauksesta tai mistään muustakaan elämään kuuluvasta. En omista ilmeisesti ainoatakaan, jos saisin sen/ne punaiset mariskoolit en muuta haluaisi. Pyytäisi tai anoisi. Aika paljon sanottu/luvattu. Mutta... Ole onnellinen noista ihanuuksista!

    VastaaPoista

Mukava kun vierailit,viestejäsi on aina mukava lueksia ♥